7 WINTER TIPS για ένα ασφαλέστερο αμάξι τον χειμώνα!

7 WINTER TIPS για ένα ασφαλέστερο αμάξι τον χειμώνα!

7 WINTER TIPS για ένα ασφαλέστερο αμάξι τον χειμώνα!

Ο χειμώνας ήρθε μαζί και η κακοκαιρία, τι πρέπει να κάνουμε για να προφυλάξουμε σωστά τους εαυτούς μας και το αμάξι μας;

1. Έλεγχος ελαστικών

Τα πρωτοβρόχια σε συνδυασμό με τη σκόνη αυξάνουν την ολισθηρότητα της ασφάλτου. Συστήνεται, λοιπόν, οπτικός έλεγχος για τυχόν φθορές στα πλαϊνά και στο πέλμα των ελαστικών μας και φυσικά δεν αμελούμε τη ρεζέρβα στον χώρο των αποσκευών. Επίσης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να γίνεται έλεγχος στην πίεση των ελαστικών.

2. Έλεγχος φρένων

Στα φρένα ασκείται μεγαλύτερη πίεση κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε σχέση με άλλες εποχές. Τα ελαστικά δεν έχουν την ίδια πρόσφυση και ο δρόμος είναι πιο ολισθηρός, με αποτέλεσμα όλο το βάρος να “πέφτει” στα φρένα. Ο συχνός έλεγχος και, ενδεχομένως, η αλλαγή τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι ύψιστης σημασίας, καθώς η υγρασία και το αλάτι μπορούν να μειώσουν αισθητά την αποδοτικότητά τους.

3. Έλεγχος υαλοκαθαριστήρων

Ο χειμώνας έρχεται και αυτό σημαίνει πολλή βροχή! Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ελέγξουμε, εάν υπάρχει αρκετό καθαριστικό παρμπρίζ στο αντίστοιχο δοχείο και φυσικά εάν οι υαλοκαθαριστήρες μας έχουν φθορές. Στην περίπτωση που υπάρχουν ρωγμές ή φθορές στο λάστιχο, αντικαταστήστε άμεσα τους υαλοκαθαριστήρες σας, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματός σας.

4. Έλεγχος αντιψυκτικού υγρού

Ελέγχουμε τη στάθμη του αντιψυκτικού υγρού, ώστε να βρίσκεται πάντα μεταξύ των ενδείξεων MIN (minimum) και MAX (maximum) και συμπληρώνουμε, εάν χρειάζεται. Δεν ξεχνάμε ότι δεν βάζουμε νερό από τη βρύση ή απιονισμένο, παρά μόνο το κατάλληλο αντιψυκτικό για το αμάξι μας.

5. Έλεγχος μπαταρίας

Συστήνεται να επισκεφτούμε έναν ειδικό για να κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις στην μπαταρία του οχήματος, ειδικά εάν έχουν περάσει τουλάχιστον τρία χρόνια από την τελευταία αντικατάστασή της. Συγκεκριμένα, τους χειμερινούς μήνες η μπαταρία του αυτοκινήτου εξασθενείται ακόμη περισσότερο από το καλοκαίρι.

6. Έλεγχος φώτων

O ισχυρός και καλής ποιότητας φωτισμός είναι απαραίτητος για την καλύτερη αποφυγή των κινδύνων. Το κλειδί για την ασφάλειά μας είναι η ταχύτητα αντίδρασης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, η ορατότητα παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο! Μία από τις πρώτες ενέργειες που κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε τυχόν καμένους λαμπτήρες και να γυαλίσουμε ή να αντικαταστήσουμε τα φανάρια μας, εάν είναι απαραίτητο.

7. Αποφυγή σκουριάς

Το καλοκαίρι, στο όχημά μας μπορεί να δημιουργηθούν στάμπες και η επιφάνειά του τοπικά να γίνει θολή. Αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και μπορεί να προκαλέσει διάβρωση του μετάλλου, η οποία μπορεί να επεκταθεί και να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα με τη πάροδο του χρόνου. Οποιαδήποτε ζημιά δημιουργηθεί τον χειμώνα, καλό είναι λόγω της υψηλής υγρασίας και της συχνής βροχής να επισκευαστεί άμεσα με τοπική βαφή, καθώς επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας