Αυτοκίνητο… Γυναικεία Υπόθεση!

Αυτοκίνητο… Γυναικεία Υπόθεση!

Αυτοκίνητο… Γυναικεία Υπόθεση!

Οι γυναίκες έχουν αναπτύξει αρκετά στενή σχέση με τα αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια, παρόλο που πολλοί υποστηρίζουν ότι τα αμάξια αποτελούν καθαρά ανδρική ενασχόληση.

Αυτοκίνητο… Γυναικεία Υπόθεση!

Οι γυναίκες έχουν αναπτύξει αρκετά στενή σχέση με τα αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια, παρόλο που πολλοί υποστηρίζουν ότι τα αμάξια αποτελούν καθαρά ανδρική ενασχόληση. Με έρευνα και αγάπη για τα οχήματα, πολλές γυναίκες έκαναν ανακαλύψεις, βρήκαν λύσεις και έσπασαν νέα ρεκόρ, ακόμη κι όσες δεν είχαν τα απαραίτητα “μηχανικά” προσόντα. Έτσι, βοήθησαν τα οχήματα να εξελιχθούν και να έχουν τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.

Alexandra Mary Hirschi, παρουσιάστρια Supercar

Δεν είναι δυνατόν, όταν μιλάμε για τη σχέση γυναίκας και αυτοκινήτου, να μην αναφέρουμε την “Supercar Blondie”!

Η Άλεξ φαίνεται ότι είχε πάθος για τα αυτοκίνητα από νεαρή ηλικία, πράγμα που την οδήγησε στο να παρατήσει τη δουλειά της και να ασχοληθεί με αυτό που αγαπάει. Έτσι και πέτυχε! Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τους κακούς σχολιασμούς που, όπως αναφέρει η ίδια, ακούει αρκετά συχνά, τίποτα δεν την σταμάτησε από το να γίνει η μεγαλύτερη παρουσιάστρια και οδηγός Supercar. Πλέον είναι κάτοχος αρκετών διακρίσεων, όπως “μία από τις 30 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον αραβικό κόσμο” και η “Influencer της Χρονιάς” για το 2018.

Bertha Benz, μητέρα, σύζυγος & εφευρέτης

Η Μπέρτα ήταν πρωτοπόρος, εφευρέτης, συνεργάτης και σύζυγος του εφευρέτη αυτοκινήτων Carl Benz. Ήταν το πρώτο άτομο που οδήγησε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε μεγάλη απόσταση (105 χιλιομέτρων). Το μεγάλο ταξίδι της εκείνη την εποχή τη βοήθησε στην εφεύρεση επένδυσης φρένων και την ωφέλιμη πρόσθετη (τρίτη) ταχύτητα για λοφώδες έδαφος, καθώς οι γιοι της έπρεπε συχνά να σπρώχνουν το αυτοκίνητο σε τέτοιες καταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, έλυσε πολλά πρακτικά ζητήματα, έφερε την παγκόσμια προσοχή της Patent- Motorwagen και έκανε την Mercedes Benz πρώτη σε πωλήσεις.

Margaret Wilcox, εφευρέτης θέρμανσης οχημάτων

Το 1893 η Αμερικανίδα Μάργκαρετ κατάφερε να αποδείξει πως οι μεγάλες εφευρέσεις δεν έγιναν μόνο από άντρες. Η Μάργκαρετ σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα, εφόσον οι κινητήρες παράγουν θερμότητα, να διοχετεύσουν αυτή τη θερμότητα στην καμπίνα για να διατηρείται ωραία και ζεστή. Ήταν κάτι απλό που όμως κανείς δεν είχε σκεφτεί νωρίτερα. Να χρησιμοποιηθεί, δηλαδή, η θερμότητα από τον κινητήρα στην καμπίνα. Έτσι, έγινε η οδήγηση ευκολότερη, αλλα και πιο ευχάριστη!

Rosemary Smith, το γηραιότερο άτομο που οδηγεί αυτοκίνητο F1

Για να ενισχύσει τον εορτασμό των 40 χρόνων της Renault Sport, με πλήρη αγωνιστικό εξοπλισμό, βαμμένα νύχια και μακιγιάζ, η κυρία Ρόζμαρη οδήγησε ένα Lotus- Renault E21 του 2013 στην πίστα Paul Ricard στη Νότια Γαλλία. Από τις λίγες οδηγούς των ράλι, έκανε το ντεμπούτο της τη δεκαετία του '60, όταν συνειδητοποίησε πως εκείνη έπρεπε να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Έχει, μάλιστα, δηλώσει ότι: “Το πάθος μου στη ζωή είναι να οδηγώ γρήγορα, πολύ γρήγορα. Είμαι ανταγωνιστική, βγαίνω για να κερδίσω".

Dorothy Levvit, εφευρέτης της έννοιας του καθρέφτη οπισθοπορείας

Φυσικά, όταν μιλάμε για γυναίκες οδηγούς δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τη Ντόροθι Ελίζαμπεθ Λέβιτ. Η Ντόροθι που ήταν η πρώτη Βρετανίδα οδηγός αγώνων, κατέχει το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο νερό και το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας γυναικών. Ήταν πρωτοπόρος της γυναικείας ανεξαρτησίας και αυτοκίνησης και δίδαξε στη βασίλισσα Αλεξάνδρα και τις βασιλικές πριγκίπισσες πώς να οδηγούν. Η Dorothy υπήρξε, επίσης, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Στο βιβλίο της «The Woman and the Car» συνέστησε στις γυναίκες να «κουβαλούν ένα μικρό καθρέφτη χειρός σε ένα βολικό μέρος όταν οδηγούν. Όχι για αισθητικούς λόγους, αλλά για να βλέπουν πίσω τους, ενώ οδηγούν στην κίνηση», εφευρίσκοντας έτσι τον καθρέφτη οπισθοπορείας, πριν παρουσιαστεί από τους κατασκευαστές το 1914.

Η Mary Anderson & Charlotte Bridgwood, εφευρέτες των υαλοκαθαριστήρων

Η Μαίρη παρόλο που δεν είχε καμία σχέση με τα οχήματα το 1902 όταν παρατήρησε έναν οδηγό τρόλεϊ να δυσκολεύεται να δει μέσα από το παρμπρίζ μια μέρα με κακοκαιρία, ξεκίνησε να σχεδιάζει τους πρώτους υαλοκαθαριστήρες. Φυσικά στην αρχή ήταν χειροκίνητοι, αλλά η εξέλιξη δεν άργησε να έρθει από τη Σαρλοτ, τη δημιουργό των πρώτων ηλεκτρικών υαλοκαθαριστήρων το 1917. Λίγα χρόνια αργότερα, η νέα της εφεύρεση υιοθετήθηκε ευρέως και τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των Cadillac.

Florence Lawrence, εφευρέτης των αλάρμ

Η σταρ του Χόλιγουντ Φλοράνς παρόλο που δεν είχε καμία σχέση με το αμάξι, δεν τη σταμάτησε τίποτα από το να δημιουργήσει τα πρώτα φλας και σήματα στοπ. Εφηύρε ένα σύστημα που με το πάτημα ενός κουμπιού ο οδηγός ύψωνε ή κατέβαζε μια σημαία στον πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου για να δηλώσει στους άλλους οδηγούς προς ποια κατεύθυνση επρόκειτο να στρίψε. Παράλληλα, όταν ένας οδηγός πατούσε τα φρένα, μια πινακίδα "STOP" εμφανιζόταν στον πίσω προφυλακτήρα.

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας