Το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη είναι ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ!

Το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη είναι ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ!

Το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο  στην Ευρώπη είναι ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ!

Αν νομίζετε ότι τα ηλεκτρικά δεν πουλάνε, καλό είναι να αναθεωρήσετε γιατί για πρώτη φορά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πρώτο σε πωλήσεις στην ΕΥΡΩΠΗ!

Το ηλεκτρικό SUV Tesla Model Y ήταν το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσειςστην Ευρώπη τον Ιούνιο, αφού ξεπέρασε τα δημοφιλή (συμβατικά) αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως το Dacia Sandero και το Volkswagen T-Roc.

Το premium μεσαίο SUV ήταν επίσης το νούμερο 1 σε πωλήσεις στην Ευρώπη συνολικά κατά το πρώτο εξάμηνο - η πρώτη φορά που ένα μοντέλο Tesla ή ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις στην περιοχή για μια περίοδο έξι μηνών.

Το SUV της Tesla προηγείται του μικρού hatchback Dacia Sandero -δηλαδή του Νο2 σε πωλήσεις- κατά σχεδόν 7.000 αυτοκίνητα, τόσο τον Ιούνιο όσο και το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας έρευνας αγοράς Dataforce.

Κατά το πρώτο εξάμηνο, οι πωλήσεις του Model Y τριπλασιάστηκαν σε 125.144 από 40.147την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν περίπου το 94% των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συν τις χώρες της ΕΤΦΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, η αύξηση των πωλήσεών του δεν ήταν γραμμική.

Τον Ιανουάριο, οι πωλήσεις του Model Y αυξήθηκαν με τετραψήφιο αριθμό από μια μικρή βάση σε 6.889 μονάδες που πωλήθηκαν. Κατέλαβε την 17η θέση μεταξύ των αυτοκινήτων με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Τον Φεβρουάριο, ο όγκος του αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 167% σε 18.153 μονάδες. Ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη συνολικά για πρώτη φορά συνολικά με προβάδισμα μικρότερο των 100 μονάδων έναντι του Sandero.

Τον Μάρτιο, όταν παραδοσιακά η Testa καταγράφει τις περισσότερες από τις τριμηνιαίες πωλήσεις της, ο όγκος του Model Y αυξήθηκε κατά 140% σε 46.282 μονάδες, ξεπερνώντας τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του για τον μήνα -το Opel Corsa - κατά περισσότερο από 20.000 μονάδες.

Πηγή: Top Gear Greece

Μάθετε Περισσότερα για την προσφορά μας!

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας