Συμβουλές για ένα καλοσυντηρημένο όχημα

Συμβουλές για ένα καλοσυντηρημένο όχημα

Συμβουλές για ένα καλοσυντηρημένο όχημα

Για να φαίνεται το όχημά μας πάντα σαν καινούργιο πρέπει να το προστατεύουμε από τυχόν φθορές.

Συμβουλές για ένα καλοσυντηρημένο όχημα!

Για να φαίνεται το όχημά μας πάντα σαν καινούργιο πρέπει να το προστατεύουμε από τυχόν φθορές.

Γι’ αυτό, παρακάτω, σας δίνουμε μερικές συμβουλές για το τι πρέπει και τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε για ένα καλοσυντηρημένο όχημα:

Α) Πλύσιμο στο χέρι

Το γρήγορο πλύσιμο στο αυτόματο πλυντήριο δε σημαίνει πως είναι και το πιο ασφαλές, γιατί δεν γνωρίζουμε τα υλικά που χρησιμοποιεί το πλυντήριο για την καθαριότητα του οχήματος. Συνεπώς, σε περίπτωση που αυτά τα προϊόντα είναι αρκετά καυστικά, σταδιακά θα δημιουργηθούν θαμπώματα σε διάφορα σημεία. Μπορεί ακόμη και να ξεφλουδίσει το χρώμα του αμαξιού, ιδιαίτερα με τη συχνή και μακροχρόνια χρήση τέτοιων προϊόντων. Επίσης, οι αυτόματες βούρτσες συγκεντρώνουν αρκετή βρωμιά, η οποία επιταχύνει τη φθορά του οχήματος.

Το πλύσιμο στο σπίτι με τα σωστά καθαριστικά αποτρέπει το όχημά σας από τέτοιου είδους φθορές.

Β) Χρήση σωστών υλικών

Για ένα αυτοκίνητο χωρίς σημάδια και γρατζουνιές πρέπει να χρησιμοποιούμε τα σωστά πανιά. Τα πανιά για το πλύσιμο και το γυάλισμα του αυτοκινήτου δεν αποτελούν συνήθως προτεραιότητα του ιδιοκτήτη. Όταν γίνεται χρήση οποιουδήποτε τυχαίου πανιού για το στέγνωμα του αυτοκίνητου, εύκολα δημιουργούνται “ιστοί” ή χαραγματιές.

Επομένως, για να βεβαιωθείτε ότι δε θα καταστρέψετε το χρώμα του οχήματος, καθώς πλένετε, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε συνθετικές πετσέτες μικροϊνών, οι οποίες προορίζονται αποκλειστικά για αυτές τις εργασίες.

Γ) Λέμε ΟΧΙ στο γυάλισμα

Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, το γυάλισμα του αυτοκινήτου δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 3 φορές στα 10 χρόνια. Η διαδικασία αυτή εκτός από επαγγελματικά υλικά, απαιτεί επαγγελματίες με τεχνογνωσία και χρήση των σωστών υλικών κατά περίπτωση.

Κάθε φορά που πραγματοποιούμε γυάλισμα, φθείρεται η επίστρωση του βερνικιού. Συνεπώς, το γυάλισμα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο όταν το χρώμα του οχήματος έχει αρχίσει να ξεθωριάζει ή όταν θέλουμε να καλύψουμε ατέλειες και γρατσουνιές του αμαξώματος. Ωστόσο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε κέρωμα στο όχημά σας όσες φορές θέλετε για να αποκτήσει την επιθυμητή γυαλάδα και να φαίνεται το χρώμα του φρέσκο.

Δ) Κέρωμα με προσοχή

Το κέρωμα είναι μια λειαντική επίστρωση, η οποία προστατεύει τη βαφή από τη σκόνη, τις ακαθαρσίες και την ηλιακή ακτινοβολία. Πριν ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να προσέξουμε αρκετά ώστε να είναι καθαρά το πανί, το σφουγγάρι, το κερί και φυσικά το αμάξι μας. Εάν υπάρχουν σκόνη και σκουπιδάκια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γδαρθεί η επιφάνεια. Έτσι, κάθε άλλο παρά λεία θα είναι!

Τέλος, εκτός από το κέρωμα προτείνεται η χρήση προϊόντων κεραμικής επίστρωσης.

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας