Tips για τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων

Tips για τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων

Tips για τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων

Το μεγάλο ερώτημα των οδηγών είναι πώς θα μειωθεί η κατανάλωση των καυσίμων - ιδιαίτερα για όσους περνούν αρκετό χρόνο στο όχημά τους- χωρίς να προκληθούν ζημιές στο όχημα.

  • Ένα από τα πρώτα ζητήματα που πρέπει να απασχολούν τον οδηγό είναι το άσκοπο γκάζι. Πόσοι ανεβάζουμε περισσότερη ταχύτητα απ’ όση χρειάζεται για μια απόσταση 5 έως 10 μέτρων; Εκτός φυσικά από την παραπανίσια κατανάλωση, μπορεί να προκληθεί φθορά στον κινητήρα και το σύστημα πέδησης. Ακόμη, υπάρχει κίνδυνος -ειδικά στις κατοικημένες περιοχές- να δημιουργήσουμε άθελά μας κάποιο ατύχημα.
  • Η μεγαλύτερη φυσικά κατανάλωση δημιουργείται, όταν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση. Όσο πιο συχνά γίνεται χρήση της πέδησης, τόσο αυξάνεται και η κατανάλωση στο όχημα. Ας παραδεχτούμε ότι εάν επιλέξεις τον πιο συνηθισμένο δρόμο, δε θα φτάσεις και πιο γρήγορα στον προορισμό σου. Το πιο πιθανό είναι να δαπανήσεις περισσότερη βενζίνη!
  • Μην πάρεις καθόλου το αμάξι σου! Ναι, σωστά διάβασες. Δε χρειάζεται να πάρεις το αυτοκίνητό σου για να πας “απέναντι” στο περίπτερο και, φυσικά, δεν είναι ανάγκη να οδηγήσεις για να πας μια βόλτα σε κοντινή απόσταση. Επίσης, για ποιον λόγο μια παρέα 4 άτομων να πάρει 2 διαφορετικά οχήματα;



  • Μη ξεκινήσεις, εάν υπάρχει κάποιο αναμμένο φωτάκι στο ταμπλό. Όχι μόνο επηρεάζεται η κατανάλωση του οχήματός σου, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, όσο το αγνοείς μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα που τελικά το κόστος των καυσίμων θα είναι το τελευταίο πράγμα που σε απασχολεί.
  • Ενώ θα έπρεπε να ελέγχεται συχνά ο αέρας των ελαστικών, όχι μόνο το παραμελούμε, αλλά πλέον οι περισσότεροι οδηγοί δε γνωρίζουν τη σωστή ποσότητα αέρα που θα έπρεπε να έχουν στα ελαστικά τους. Φυσικά, η σωστή πρόσφυση των ελαστικών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση, την απόδοση και την πέδηση του οχήματός μας.
  • Σημαντικός παράγοντας στην κατανάλωση του καυσίμου είναι τα ανοιχτά παράθυρα. Συχνό είναι το δίλημμα για air condition ή ανοιχτά παράθυρα. Η σωστή απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση και δεν εξαρτάται από τον καιρό, αλλά από την ταχύτητα και την κατανάλωση του οχήματος μας. Ανάλογα με το όχημα, λοιπόν, κατα μέσο όρο από 70- 90 χλμ./ώρα συστήνεται η χρήση του κλιματισμού μας, καθώς η αντίσταση προκαλεί κατανάλωση μεγαλύτερη του 10% λόγω του αέρα.


Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από την Ε.Ε., ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα βρίσκεται στην «3η κατηγορία» της Ε.Ε. Πώς γίνεται στην Ελλάδα με κατώτατο μισθό στα 713€ τον μήνα να πληρώνουμε τη βενζίνη με 1,87€ ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή στη Γαλλία με κατώτατο μισθό τα 1.603€ να πληρώνουν τη βενζίνη με 1,54€; Αυτή η αύξηση του κόστους στα καύσιμα, λοιπόν, είχε μεγάλο αντίκτυπο στη μείωση κυκλοφορίας των οχημάτων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς βέβαια να “παίρνουν φωτιά”.

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας