Γιατί θαμπώνουν τα φανάρια του οχήματός σου και τι μπορείς να κάνεις;

Γιατί θαμπώνουν τα φανάρια του οχήματός σου και τι μπορείς να κάνεις;

Γιατί θαμπώνουν τα φανάρια του οχήματός σου και τι μπορείς να κάνεις;

Οδήγησε ξεκούραστα και με ασφάλεια κάτω από οποιαδήποτε καιρικές συνθήκες, με καθαρά φανάρια

Είχες ποτέ αναλογιστεί ότι ίσως η κούραση που νιώθεις κατά τη διάρκεια της οδήγησης τις βραδινές ώρες, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στο “θάμπωμα" των φαναριών σου; Το σωστό σύστημα φωτισμού ενός αυτοκινήτου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της οδικής σου ασφάλειας!

Το καθάρισμα των θαμπωμένων φαναριών αποτελεί μια επιδιόρθωση που μπορεί να γίνει γρήγορα, οικονομικά και να συμβάλλει σημαντικά στην ασφαλή μετακίνηση σου, τις βραδινές ώρες ή κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τα θαμπωμένα φανάρια είναι συχνό φαινόμενο εξαιτίας ενός πλήθους μεταβλητών όπως:

  • ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ. Τόσο ο καθαρισμός του οχήματος με χημικά, όσο και ο χρόνος, συμβάλλουν στη δέσμευση μιας στρώσης ακαθαρσιών πάνω στα φανάρια.
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ Η ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ. Κατά τη διάρκεια οδήγησης του οχήματος, είναι πιθανό μικρές πέτρες ή χαλίκια να χτυπήσουν τα φανάρια και να δημιουργήσουν βαθουλώματα.
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ. Αν τα φανάρια έχουν φτιαχτεί από πολυανθρακικό υλικό ή με προδιαγραφές χωρών του εξωτερικού, η μακροχρόνια επαφή τους με τον αέρα σε συνδυασμό με την έκθεση τους σε υπεριώδες φως, είναι ικανή να δημιουργήσει θάμπωμα.


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η περιποίηση του οχήματος και η αντιμετώπιση των θαμπωμένων φαναριών, είναι σημαντικό να γίνεται από κάποιον έμπειρο επαγγελματία που θα σου προτείνει την κατάλληλη λύση για την περίπτωσή σου. Οι σύνηθες τρόποι που χρησιμοποιούνται από συνεργεία αυτοκινήτων είναι οι παρακάτω:

Καθάρισμα και πέρασμα με βερνίκι

Αυτός ο τρόπος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός για πολύ ταλαιπωρημένα και καμένα φανάρια. Ωστόσο ενώ το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό με την πρώτη ματιά, διαρκεί για σύντομο χρονικό διάστημα και η μεθοδολογία του συμπεριλαμβάνει την αφαίρεση των φαναριών μαζί με τον προφυλακτήρα. Κάτι που όπως φαντάζεστε αυξάνει αυτόματα και το κόστος.

Για τους παραπάνω λόγους, στην AutoTrak συνήθως συστήνουμε τον δεύτερο τρόπο, το γυάλισμα με ειδική αλοιφή.

Γυάλισμα με ειδική αλοιφή

Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε λιγότερο ταλαιπωρημένα φανάρια που όμως έχουν ορατές φθορές. Το κόστος ανέρχεται στο 1/3 του κόστους της μεθόδου με το βερνίκι, προστατεύει περισσότερο τα φανάρια, ενώ δεν απαιτείται αφαίρεση των ανταλλακτικών για την επισκευή.

Μια εκ νέου επίσκεψη στο συνεργείο μετά από λίγους μήνες, για συντήρηση των φαναριών, απαιτείται και στις δύο περιπτώσεις.


Αν τα φανάρια σας είναι θαμπωμένα και ταλαιπωρημένα, επικοινωνήστε μαζί μας για να έρθετε να μας συναντήσετε από κοντά και να συζητήσουμε πώς θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε.



ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας