Πόσο ασφαλές είναι το αυτοκίνητο μου;

Πόσο ασφαλές είναι το αυτοκίνητο μου;

Πόσο ασφαλές είναι το αυτοκίνητο μου;

Περισσότερα αστέρια, ασφαλέστερα αυτοκίνητα.

Το πρόγραμμα βαθμολογίας ασφαλείας 5 αστέρων αξιολογεί την απόδοση των οχημάτων σε δοκιμές σύγκρουσης. Οι εταιρείες αξιολόγησης ασφάλειας διεξάγουν μετωπικές, πλευρικές και οπίσθιες προσκρούσεις για την καλύτερη διασφάλιση της προστασίας, που σας παρέχει το αυτοκίνητο σας.


★★★★★ 5 αστέρια:
Εξαιρετική απόδοση σε συντριβή, προστασία, καλά εξοπλισμένα με ολοκληρωμένη και ισχυρή τεχνολογία αποφυγής σύγκρουσης.

★★★★☆ 4 αστέρια: Καλή απόδοση στην προστασία από σύγκρουση. Ενδέχεται να υπάρχει πρόσθετη τεχνολογία αποφυγής σύγκρουσης.

★★★☆☆ 3 αστέρια: Τουλάχιστον μέση προστασία επιβατών, αλλά όχι πάντα με τον με τις καλύτερες αποδόσεις στην αποφυγή σύγκρουσης.

★★☆☆☆ 2 αστέρων: Θεωρητική προστασία κατά της σύγκρουσης αλλά δεν διαθέτει τεχνολογία αποφυγής σύγκρουση.

★☆☆☆☆ 1 αστεριού: Προστασία οριακού ατυχήματος και λίγα στον τρόπο της τεχνολογίας αποφυγής σύγκρουσης.

Οι αξιολογήσεις βοηθούν τους καταναλωτές να επιλέξουν οχήματα, τα οποία προσφέρουν υψηλό επίπεδο προστασίας από ατυχήματα και βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Οι έρευνες για τις δοκιμές αυτές, διασφαλίζουν αυστηρά πρότυπα σχεδιασμού, όσον αφορά στην προστασία του οδηγού και των συνεπιβατών του, ενώ σε περίπτωση σύγκρουσης στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση τραυματισμών και ζημιών των συστημάτων και εξαρτημάτων. Τα ατυχήματα είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Δεν κάνουν διάκριση μεταξύ του βετεράνου οδηγού ή του αρχάριου. Απλώς συμβαίνουν. Όλοι μας είμαστε σίγουροι για τις ικανότητες οδήγησης μας, αλλά είμαστε εξίσου σίγουροι για την ικανότητα οδήγησης των συνανθρώπων μας;

Ωστόσο, για αυτό που πρέπει να είμαστε σίγουροι, είναι το όχημά μας, διασφαλίζοντας ότι τίποτα δεν θα συμβεί σε περίπτωση ατυχήματος. Υπάρχουν εταιρείες που έχουν ως σκοπό μέσα από τεστ, αναπτύσσουν ένα σύστημα αξιολόγησης ασφάλειας, για τους καταναλωτές, τις οικογένειές τους και τις επιχειρήσεις, να συγκρίνουν διαφορετικά οχήματα ευκολότερα και να τους βοηθήσουν να εντοπίσουν την ασφαλέστερη επιλογή, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Ο αριθμός των αστεριών, που είδαμε παραπάνω αντικατοπτρίζει πόσο καλά αποδίδει το αυτοκίνητο στις δοκιμές, αλλά επηρεάζεται επίσης από τον εξοπλισμό ασφαλείας που προσφέρει ο κατασκευαστής. Έτσι, η βαθμολογία των αστεριών είναι αποτέλεσμα του crash test και του εξοπλισμού ασφαλείας που διαθέτει κάθε όχημα. Ένα αυτοκίνητο που πληροί τις ελάχιστες νομικές απαιτήσεις-προϋποθέσεις, δεν θα είναι κατάλληλο προς αξιολόγηση. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα αυτοκίνητο, το οποίο έχει χαμηλή βαθμολογία δεν είναι απαραίτητα μη ασφαλές, απλά όχι τόσο όσο οι ανταγωνιστές με μεγαλύτερη βαθμολογία.Μπορείτε και εσείς λοιπόν, να δείτε στο Internet τη βαθμολογία του δικού σας οχήματος, μπαίνοντας απλά σε ένα site που αφορά την δοκιμή συντριβής ή στο youtube με κριτήριο αναζήτησης το μοντέλο και τη χρονολογία κατασκευής.

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας