Πως επιλέγουν αυτοκίνητο οι γυναίκες;

Πως επιλέγουν αυτοκίνητο οι γυναίκες;

Πως επιλέγουν αυτοκίνητο οι γυναίκες;

Παρότι οι εταιρείες κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα δύο φύλα, αυτό δεν σημαίνει πως άντρες και γυναίκες έχουν την ίδια συμπεριφορά!

Παρότι οι εταιρείες κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα δύο φύλα, αυτό δεν σημαίνει πως άντρες και γυναίκες έχουν την ίδια συμπεριφορά ως αγοραστές. Εξειδικευμένες έρευνες έχουν αποτυπώσει τα κριτήρια με βάση τα οποία οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν ένα αυτοκίνητο.

Ξεκινώντας από το χρώμα, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες προτιμούν στην πλειονότητά τους το λευκό, μαύρο, ασημί ή γκρι, από τα υπόλοιπα χρώματα. Από εκεί και πέρα οι γυναίκες πιο συχνά, σε σχέση με τους άνδρες, επιλέγουν οχήματα που είναι γαλαζοπράσινα, χρυσά και μπλε και λιγότερο πιθανό να επιλέξουν κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο. Κάποιες φορές οι άντρες προτιμούν πιο έντονα χρώματα τα οποία συναντάμε σε σπορ αυτοκίνητα, κατηγορία για την οποία οι γυναίκες δείχνουν μικρότερο ενδιαφέρον.

Αναμφίβολα, για τις γυναίκες, “μετράει” σε μεγάλο βαθμό η εμφάνιση και η προσωπικότητα ενός τετράτροχου, όμως στην εξίσωση μπαίνουν και άλλες παράμετροι όπως η πρακτικότητα, η καλή ορατότητα και η ευελιξία.

Επίσης δίνουν σημαντικό βάρος σε άλλους πρακτικούς τομείς όπως η εσωτερική διαρρύθμιση, η αξιοπιστία και το value for money, ενώ θα δείξουν μικρότερο ενδιαφέρον για παράδειγμα για την τοποθέτηση ενός ακριβού ηχοσυστήματος. Τις ενδιαφέρει επίσης η λειτουργικότητα ενός αυτοκινήτου από τη θέση του οδηγού, τη στιγμή που οι άντρες ρίχνουν περισσότερο το βάρος στην εικόνα που τους προσφέρει η εκάστοτε επιλογή. Αλήθεια τι αντίφαση! Οι γυναίκες ,που θεωρούνται πιο συναισθηματικές, να δρουν πιο λογικά από τους άντρες όταν έρχεται η ώρα της επιλογής ενός αυτοκινήτου… Όταν ο άνδρας, λοιπόν, κοιτάει ένα σπορ αυτοκίνητο ή ένα θηριώδες SUV, μια γυναίκα θα αναζητήσει την πρακτικότητα ενός crossover.

Αυτό που ίσως ο περισσότερος κόσμος δεν έχει κατανοήσει είναι πόσο οι γυναίκες έχουν πραγματικά επηρεάσει την αγορά αυτοκινήτων. Παρότι η επικράτηση των SUV θεωρείται πως αποτελεί μια πιο “μάτσο” εξέλιξη της τυπολογίας των αμαξωμάτων, στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια κατάκτηση των γυναικών οδηγών!

Πηγή: https://www.4troxoi.gr/

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας