Ποιό είναι το κόστος συντήρησης ενός μονοθεσίου Formula 1!

Ποιό είναι το κόστος συντήρησης ενός μονοθεσίου Formula 1!

Ποιό είναι το κόστος συντήρησης ενός μονοθεσίου Formula 1!

Η διατήρηση ενός μονοθεσίου F1 είναι εξαιρετικά ακριβή! Στην πραγματικότητα, κοστίζει εκατομμύρια και εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα για τον κόσμο της Formula 1;

Αρχικά, ας μιλήσουμε για το τι συνθέτει ένα μονοθέσιο της F1. Υπάρχουν πολλά μέρη! Έχουμε τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, τα φρένα, την ανάρτηση, τα ελαστικά και η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται. Κάθε ένα από αυτά τα μέρη πρέπει να φροντίζετε και να διατηρείται σε κορυφαία φόρμα, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να αγωνιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η διατήρηση ενός μονοθεσίου F1 είναι εξαιρετικά ακριβή! Στην πραγματικότητα, κοστίζει εκατομμύρια και εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για μια ομάδα F1 να διατηρεί τα αυτοκίνητά της σε αγωνιστική κατάσταση. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε ορισμένα από τα εξαρτήματα και το κόστος που σχετίζονται με αυτά. Ο κινητήρας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη ενός μονοθεσίου της F1 και μπορεί να κοστίσει πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν για την ανάπτυξη και τη συντήρηση του.

Αλλά δε σταματά εκεί. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι επίσης ένα κρίσιμο εξάρτημα και μπορεί να κοστίσει περίπου 750.000 $ για να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί μόνο ένα από αυτά. Και αυτό δεν περιλαμβάνει καν το κόστος διατήρησης και αντικατάστασής του καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τα φρένα σε ένα μονοθέσιο της F1 είναι επίσης απίστευτα σημαντικά και μπορεί να κοστίζουν περίπου 60.000 δολάρια για ένα σετ από αυτά. Και τα ελαστικά, τα οποία αλλάζουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, μπορεί να κοστίζουν περίπου 5.000 δολάρια το καθένα!

Τώρα, μπορεί να σκέφτεστε ότι τα εν λόγο ποσά είναι τεράστια. Και έχετε απόλυτο δίκιο. Αλλά οι ομάδες της F1 δεν έχουν μόνο ένα μονοθέσιο. Έχουν πολλά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν για δοκιμές και εφεδρικά, ενώ καθένα από αυτά τα αυτοκίνητα πρέπει επίσης να συντηρηθεί.

Τέλος, η διατήρηση ενός μονοθεσίου F1 είναι μια δαπανηρή προσπάθεια, αλλά είναι απαραίτητη εάν οι ομάδες θέλουν να αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο. Χρειάζονται εκατομμύρια δολάρια για να διατηρηθούν όλα τα μέρη σε κορυφαία φόρμα, αλλά για τις ομάδες της F1 αξίζει τον κόπο για να μπορέσουν να δώσουν με το καλύτερο δυνατό αυτοκίνητο στους οδηγούς τους.

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας