Ποια ΙΧ αγοράζουν 6 στους 10 'Ελληνες ;

Ποια ΙΧ αγοράζουν 6 στους 10 'Ελληνες ;

Ποια ΙΧ αγοράζουν 6 στους 10 'Ελληνες ;

Με εκπληκτικό ρυθμό συνεχίζεται η άνοδος στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Δείτε ποια αυτοκίνητα αγοράζουν οι Έλληνες.

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση των πωλήσεων νέων ΙΧ αυτοκινήτων στη χώρα μας. Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα ανήλθαν στις 13.448 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 31,3% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023.

Αντίστοιχα, το πρώτο τετράμηνο του φετινού έτους, οι ταξινομήσεις έφθασαν τα 50.116 νέα αυτοκίνητα, με την άνοδο να είναι επίσης θεαματική, αγγίζοντας το 14%. Η ζήτηση για ΙΧ φέτος είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με τις αντιπροσωπείες να μην προλαβαίνουν να παραδίδουν.

Τι αυτοκίνητα αγοράζουν οι Έλληνες;

Η τάση για τα SUV καλά κρατεί, με τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων να πρωταγωνιστεί, αφού πάνω από 5 στους 10 οδηγούς επιλέγουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Πιο δημοφιλή είναι τα B-SUV, με το ποσοστό τους να ανέρχεται στο 30% επί του συνόλου της αγοράς.Οι Έλληνες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα πιο συμπαγή SUV, δηλαδή μοντέλα όπως τα Peugeot 2008, Toyota Yaris Cross και Suzuki Vitara, καθώς εκτός από μοντέρνα αισθητικά, σύγχρονα τεχνολογικά και αποδοτικά σε καύσιμο, παρέχουν εξαιρετικούς χώρους για τέσσερα άτομα.

Στη δεύτερη θέση όσον αφορά στη ζήτηση των Ελλήνων αγοραστών είναι ταC-SUVNissan Qashqai, BMW X1, Hyundai Tuscon – με το ποσοστό τους να κλείνει το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2024, σχεδόν στο 20%.

Σχεδόν το 70% από αυτά τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται από κινητήρες βενζίνης με ήπιο υβριδικό σύστημα ή είναι φουλ υβριδικά, με τα πετρελαιοκίνητα να χάνουν όλο και περισσότερο μερίδιο μήνα με το μήνα, πέφτοντας τον Απρίλιο κάτω από το 10%.

Όσον αφορά στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα και τα plug-in hybrid, το μερίδιο τους το τετράμηνο του έτους ανέρχεται στο 10%.

πηγή : https://www.gocar.gr

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας