Περίοδος Kρίσης Αυτοκινητοβιομηχανιών

Περίοδος Kρίσης Αυτοκινητοβιομηχανιών

Περίοδος Kρίσης Αυτοκινητοβιομηχανιών

Η περίοδος κρίσης για τις αυτοκινητοβιομηχανίες αποτελεί πλέον μια ορατή απειλή!

Oι επιπτώσεις φαίνονται, ήδη από την πρώτη στιγμή, τόσο από τις μαζικές ακυρώσεις εκθέσεων, όσο και από τη μείωση των αγορών νέων οχημάτων.

Οι βιομηχανίες στη διάρκεια της έξαρσης του Covid-19 πληροφόρησαν τη μείωση της παραγωγής, που έφτασε στο 40% στην Ασία και στο 60% στην Αμερική, αντίστοιχα, ενώ παράλληλα οι τιμές των αυτοκινήτων υπέστησαν τρομερές αυξήσεις κι οι παραλαβές των οχημάτων μεγάλες καθυστερήσεις. Ταυτόχρονα, το πλήγμα από την αυξανόμενη έλλειψη των chip, λόγω της διακοπής λειτουργίας των εργοστασίων, έχει συνταράξει και αποσταθεροποιεί τη λειτουργία των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Την παραπάνω κρίση έρχεται να συμπληρώσει η διακοπή κατασκευής εξαρτημάτων και η απουσία προμηθευτών, παράγοντας του πολέμου, που έχει αναστείλει τη λειτουργία σημαντικών μονάδων παραγωγής. Ο αντίκτυπος της παράτασης του πολέμου, προειδοποιεί ο CEO του Volkswagen Group, θα επιδεινώσει την οικονομία περισσότερο κι από την κρίση της πανδημίας.

Ενώ, λοιπόν, το ξέσπασμα του Covid-19 οδήγησε στο κλείσιμο των βασικών εγκαταστάσεων παραγωγής στην Ασία και την Αμερική, σήμερα μιλάμε για ακόμη μεγαλύτερη διακοπή παραγωγής οχημάτων στη Γερμανία σε μια περίοδο, όπου το επίπεδο αποθεμάτων είναι ήδη χαμηλό.

Αναπόφευκτα αυξάνονται, μ΄αυτόν τον τρόπο, οι τιμές στις πρώτες ύλες. Εκτός από την πτώση της παραγωγής, 38 εργοστάσια της Ουκρανίας, που τροφοδοτούσαν με καλώδια την Ευρώπη, διέκοψαν την παραγωγή τους, ενώ η Γερμανία μετράει παράπλευρες οικονομικές επιπτώσεις έχοντας επενδύσει 600 εκατομμύρια δολάρια στα εργοστάσια της Ουκρανίας. Από την άλλη πλευρά η Mercedes Benz παίρνει το προβάδισμα μετά την επιτυχημένη επένδυση αξίας 25 εκατομμυρίων σε εργοστάσιο στη Ρωσία.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες απάντησαν άμεσα στην κρίση, που επέφερε η πανδημία, μειώνοντας τις παραγγελίες ανταλλακτικών και στοχεύοντας στη μείωση ζήτησης νέων αυτοκινήτων για αρκετούς μήνες. Πλέον, είμαστε σίγουροι πως θα πάρει ακόμα και χρόνια, για να φτάσουμε στα προ του 2019 επίπεδα.

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας