Αποτροπή διάρρηξης & κλοπής αυτοκινήτων

Αποτροπή διάρρηξης & κλοπής αυτοκινήτων

Αποτροπή διάρρηξης & κλοπής αυτοκινήτων

Η κλοπή των οχημάτων είναι ένα δυσάρεστο, αλλά και αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο στις μέρες μας. Πάνω από 700.000 κλοπές πραγματοποιούνται κάθε χρόνο!

Για να σταματήσει να αυξάνεται αυτός ο αριθμός, θα πρέπει ο καθένας μας να πάρει μέτρα για να προστατεύσει το αυτοκίνητό του.

Παρακάτω, παρουσιάζονται 4 από τους βασικούς τρόπους αποτροπής διάρρηξης και κλοπής του αυτοκινήτου σας:

1. ΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ, ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙΣ!

Τα βασικά :

• Σηκώστε τέρμα τα τζάμια των παραθύρων:

Δυστυχώς, οι ληστές αυτοκινήτων, αν δουν κατεβασμένο το τζάμι του παραθύρου, θα το εκμεταλλευτούν με τον χειρότερο τρόπο, για να καταφέρουν να έχουν πλήρη πρόσβαση στο αυτοκίνητο.

• Κλειδώστε τις πόρτες του αυτοκινήτου, κάντε κι ένα double check:

Kαθημερινά αρκετοί περαστικοί περνάνε από κάθε αμάξι και ελέγχουν διακριτικά τις πόρτες για να βρουν το «επόμενό τους θύμα».

2. ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ο χώρος στάθμευσης του αυτοκινήτου θα πρέπει να βρίσκεται σε περιοχές με κίνηση και πολύ κόσμο, δηλαδή μέσα στις πόλεις. Όλοι μας βιώνουμε τη δυσκολία εύρεσης παρκινγκ μέσα στην πόλη, όμως είναι το προτιμότερο. Αυτό γίνεται επειδή οι ληστές αποφεύγουν να πλησιάσουν αμάξια, όταν έχει κόσμο γύρω για ευνόητους λόγους. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε τη στάθμευση σε σκοτεινά σοκάκια και δρόμους με λίγη κινητικότητα.

3. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ακόμη και με καλυμμένα τζάμια, ο ληστής μπορεί να προσέξει τα χρήματα, την τσάντα, τα εργαλεία ή οτιδήποτε άλλο πολύτιμο μέσα στο αμάξι. Η ορατότητα αυτών των αντικειμένων δίνει μεγαλύτερο κίνητρο στον ληστή να διαρρήξει και να τα κλέψει. Σε περίπτωση που πρέπει να βρίσκονται στο αυτοκίνητο τα πολύτιμα αντικείμενα, καλό θα ήταν να τοποθετούνται σε κάποιο ντουλαπάκι ή στο πορτ παγκάζ, έτσι ώστε να μην είναι ορατά.

4. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Οι αντικλεπτικές συσκευές είναι μια αρκετά δημοφιλής λύση για την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Υπάρχουν πολλά είδη αντικλεπτικών συσκευών, ξεκινώντας από το σύστημα κλειδώματος τιμονιού μέχρι τον κρυμμένο διακόπτη που απενεργοποιεί την ανάφλεξη του αυτοκινήτου. Δυστυχώς, πλέον, οι επαγγελματίες ληστές γνωρίζουν πώς να παρακάμψουν τις περισσότερες αντικλεπτικές συσκευές. Γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιούνται οι ορατές αντικλεπτικές συσκευές, έτσι ώστε να φαίνεται ότι έχουν παρθεί μέτρα για την προστασία του αυτοκινήτου, πράγμα που θα αποτρέψει τους ληστές να προσπαθήσουν να εισβάλλουν.

Μια αρκετά συνηθισμένη συσκευή προστασίας των αυτοκινήτων είναι ο συναγερμός. Είναι πολύ απλή η εγκατάστασή του και προσφέρει αποτελεσματικότητα, διότι ενημερώνει με τον καλύτερο τρόπο τον ληστή ότι έχουν παρθεί μέτρα προστασίας του αυτοκινήτου και τον απομακρύνει άμεσα από το όχημα, μέσω του θορύβου που δημιουργεί.

Τέλος, καλό είναι να γίνεται σε κάθε αμάξι η εγκατάσταση ενός GPS. Αυτό δεν θα αποτρέψει τον ληστή να κάνει την διάρρηξη, άλλα σε περίπτωση που γίνει το κακό, θα υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης του οχήματός σας και τιμωρίας του ληστή.

ΠΗΓΗ: CAR AUDIO CITY

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας