MOTO TRIALS: Αγώνες ισορροπίας και ακρίβειας (Βίντεο)

MOTO TRIALS: Αγώνες ισορροπίας και ακρίβειας (Βίντεο)

MOTO TRIALS:  Αγώνες ισορροπίας και ακρίβειας  (Βίντεο)

Είστε λάτρεις των extreme sports και των αγώνων με μηχανές; Τότε θα λατρέψετε σίγουρα τα Moto Trials!

Βασισμένα στο Freestyle motocross και στους Enduro αγώνες θα κάνουν την αδρεναλίνη σας να φτάσει στα ύψη. Το άθλημα Moto Trials, είναι αγώνας ισορροπίας και ακρίβειας στην αναπήδηση μηχανών πάνω από εμπόδια και απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες από τον αναβάτη. Το θέαμα προσφέρεται στους λάτρεις του είδους.

Τι είναι οι αγώνες Moto trials;

Το Moto Trails είναι ένα παγκόσμιο άθλημα ισορροπίας, δεξιοτήτων και συγκέντρωσης με μηχανές. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές κυρίως σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία. Ο αγωνιζόμενος οδηγεί σε μία πίστα με ελαφριές και μικρές μηχανές, κατάλληλες για οδήγηση μετ’ εμποδίων, οι οποίες μηχανές είναι κυρίως εκτός δρόμου motocross ή enduro. Τα εμπόδια στην πορεία μπορεί να είναι φυσικά, όπως βράχια, κατασκευές (π.χ. ελαστικά φορτηγών), προκειμένου να δοκιμαστούν οι ικανότητες τους, ανάλογα το επίπεδο δεξιοτήτων.




Οι κανόνες του παιχνιδιού

Ο αγώνας χωρίζεται σε 5 έως 8 ενότητες, που πραγματοποιούνται σε μια περιοχή ποικίλου εδάφους, ενώ κάθε ενότητα ολοκληρώνεται σε 4 ή 5 γύρους. . Σε κάθε ενότητα, ο αγωνιζόμενος βαθμολογείται από έναν κριτή που μετράει πόσες φορές ο αγωνιζόμενος αγγίζει το έδαφος. Κάθε φορά που αγγίζει το έδαφος με το πόδι, λένε πως έκανε "dab" και ως ποινή κερδίζει έναν πόντο. Ο αγωνιζόμενος με τους λιγότερους πόντους είναι και ο νικητής, ενώ αυτός που θα μαζέψει συνολικά 5 πόντους χάνει τον αγώνα. Επίσης, εάν κάποιος δεν καταφέρει να τερματίσει τον αγώνα παίρνει 5 πόντους και ο αγώνας για αυτόν θεωρείται λήξαν.

Οι μηχανές

Οι μηχανές που χρησιμοποιούνται στο αγώνισμα είναι ιδιαίτερα ελαφριές (⋍70 κιλά), δεν έχουν κάθισμα, καθώς αυτό προσθέτει περιττό βάρος και περιορίζει τη δυνατότητα για ελιγμούς, τον οποίο χρειάζονται οι αναβάτες για ειδικούς ελιγμούς , όπως όταν ανεβαίνουν σε σκαλοπάτια ή παρόμοια εμπόδια. . Ωστόσο, στους αγώνες με συνεπιβάτη, οι μηχανές διαθέτουν κάθισμα ή θέση και τρίτο τροχό. Οι μηχανές έχουν υδρόψυκτους κινητήρες 250cc, ένα μικρό ρεζερβουάρ καυσίμου 2,7 λίτρων, το οποίο βρίσκεται στο «U» του σκελετού έτσι ώστε να διατηρείται το κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας όσο το δυνατόν χαμηλά και να μεγιστοποιείται ο χώρος για τον αναβάτη.




Ο αγώνας

Οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να οδηγούν όρθιοι καθ’ όλη τη διάρκεια των αγωνισμάτων, τα οποία χωρίζονται σε υπαίθρια “Trial”, εσωτερικού χώρου ”X-Trial” και με συνεπιβάτη “Sidecar Trials”. Τα Moto Trials, παρά το γεγονός ότι είναι εντυπωσιακό και δύσκολο άθλημα, μερικές φορές φαίνεται επικίνδυνο στο ανώτερο επίπεδο. Ωστόσο, είναι πολύ ασφαλές λόγω των χαμηλών ταχυτήτων και της "μεμονωμένης" οδήγησης στα αγωνίσματα. Βασικό ρόλο παίζει η φυσική κατάσταση και αθλητική ικανότητα των αγωνιζόμενων. Οι αναβάτες στις κορυφαίες κατηγορίες επιχειρούν να περάσουν φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια, εκτελώντας μερικά από τα πιο εκπληκτικά τέχνασμα, όπως στροφές στον αέρα.

Βίντεο:

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας