ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

Μπορεί να έχουμε μεγάλη εμπειρία στην οδήγηση, αλλά κάνουμε άθελά μας λάθη είτε στην οδήγηση είτε στη συντήρηση του αυτοκινήτου μας που μπορεί να μας κοστίσουν ακριβά!

1. Πόδι στον συμπλέκτη

Πόσοι αφήνουμε το πόδι μας πάνω στο πεντάλ του συμπλέκτη; Αυτή η μικρή συνήθεια μπορεί να φθείρει το αυτοκίνητο μας; Φυσικά, γι’ αυτό πρέπει ν’ αποφεύγουμε ν’ ξεκουράζουμε το πόδι μας στον συμπλέκτη. Ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίνουμε, φθείρεται πιο γρήγορα ο συμπλέκτης με αυτή τη μικρή πίεση. Δημιουργείται, δηλαδή, φθορά στα υλικά τριβής. Σε κάθε αυτοκίνητο υπάρχει, λοιπόν, χώρος για το αριστερό πόδι προκειμένου να ξεκουράζεται χωρίς να πιέζουμε τον συμπλέκτη.

2. Πόδι και στο γκάζι;

Εκτός από τον συμπλέκτη, πατάμε και το γκάζι λίγο παραπάνω απ’ όσο πρέπει. Αν πατάμε απότομα το γκάζι για 10 μέτρα και αμέσως μετά απότομα το φρένο, τι ζημιά προκαλείται; Εκτός της φθοράς του κινητήρα και του συστήματος πέδησης, υπάρχει κίνδυνος -ειδικά στις κατοικημένες περιοχές- να δημιουργήσουμε άθελά μας κάποιο ατύχημα.

3. Άδεια ρεζέρβα

Όπως πολλές φορές έχουμε πει, η συνήθεια να αφήνουμε άδεια τη ρεζέρβα μας, ζορίζει την αντλία παραπάνω, φθείροντάς τη. Άρα μας συμφέρει να έχουμε μόνιμα 20 ευρώ στη ρεζέρβα μας ή να πληρώνουμε πολλά παραπάνω για να αλλάξουμε την αντλία;

4. Με τα μάτια ανοιχτά

Καλό θα ήταν να μην παραβλέπουμε τα χιλιόμετρα που έχει ορίσει ο κατασκευαστής για το όχημά μας, διότι οι φθορές δε θα μείνουν μόνο στα λουριά και τα μπουζί, αλλά θα επεκταθούν ακόμη και στη μηχανή. Το ίδιο ισχύει και για το αμάξωμα του αυτοκινήτου μας. Οι μικροζημιές είναι προτιμότερο να επισκευάζονται αμέσως πριν γίνουν μεγαλύτερες, πράγμα που θα μας κοστίσει και περισσότερο. Ακόμη και αν δεν έχετε άμεσα όλο το ποσό για να φτιάξετε την ζημιά, υπάρχουν εταιρείες που θα σας εξυπηρετήσουν με δόσεις.

5. Να προσέχεις για να έχεις

Παρόλο που μπορεί να μην έφτασε η ώρα για σέρβις, ένα μικρό έλεγχο στο ψυκτικό υγρό και τα λάδια του αυτοκινήτου μας μπορούμε να τον κάνουμε και στο σπίτι.
Μπορείτε να ρωτήσετε τον μηχανικό σας, λοιπόν, ποιο είναι το σωστό λάδι και το ιδανικό παραφλού για το αμάξι σας, καθώς και να ενημερωθείτε για τη διαδικασία συμπλήρωσης των υγρών. Προμηθευτείτε τα άμεσα και συμπληρώστε λάδι και ψυκτικό υγρό, εάν χρειαστεί.

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας