Προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι!

Προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι!

Προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι!

Προετοιμάστε το αυτοκίνητό σας κατάλληλα και απολαύστε το καλοκαίρι, χωρίς έγνοιες!

Κέρωμα και κουκούλα

Τόσο οι υψηλές θερμοκρασίες όσο κι η ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία το καλοκαίρι φθείρουν το χρώμα με αποτέλεσμα την αλλοίωση της τελικής στρώσης του βερνικιού. Τα περιττώματα πτηνών, όπως και το ρετσίνι των δέντρων, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των θερινών μηνών σταθεροποιούνται με το βερνίκι και το χρώμα του οχήματος, κάτι, που έχει ως συνέπεια τις στάμπες και τη θολή επιφάνεια, απειλώντας τη χρωματική ισορροπία του οχήματός μας. Το σημείο, ανάλογα την περίπτωση, επισκευάζεται με γυάλισμα ή βάψιμο. Καμία εργασία, σχετική με το “μπάλωμα” και τη βαφή, δεν θα έπρεπε να μένει ημιτελής, καθότι είναι δυνατό να υπάρξει διάβρωση του μετάλλου η οποία μπορεί να επεκταθεί δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα με τη πάροδο του χρόνου. Προλαμβάνουμε, λοιπόν, τη χρωματική αλλοίωση του αυτοκινήτου μας χρησιμοποιώντας μία καλής ποιότητας κουκούλα, ιδανικής τέτοιου είδους φθορές.

Σωστή ορατότητα, σωστή οδήγηση!

Ο σωστός καθαρισμός του παρμπρίζ παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην καλή ορατότητα και, γι' αυτόν το λόγο, διαλέγουμε πάντα υαλοκαθαριστήρες εγγυημένης ποιότητας που τους αντικαθιστούμε αμέσως με την πρώτη φθορά. Η αντικατάσταση αυτών συστήνεται κατά τους βροχερούς μήνες και, όχι, την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται, όταν σε ορισμένες περιπτώσεις φθείρεται ένας από τους δύο υαλοκαθαριστήρες, εξαιτίας του αέρα, των σωματιδίων ή της βρομιάς. Τέλος, είναι σημαντικό να υπάρχει πάντα υγρό στους υαλοκαθαριστήρες, το οποίο, όμως, δεν θα πρέπει να προέρχεται από τη βρύση. Όπως η ομαλή κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων, έτσι και το υγρό τους, συμβάλλουν σε μία άνετη και ασφαλή οδήγηση.

Μην το “κάψεις”!

Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται σε μία μηχανή, κατά τη λειτουργία της, είναι πολύ μεγάλη. Εάν δεν είχε προβλεφθεί κάποιος μηχανισμός ψύξης, η μηχανή μετά από κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας θα υπερθερμαινόταν και θα “κολλούσε”. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να προσέχουμε τα ψυκτικά υγρά του αυτοκινήτου, να συμπληρώνουμε όποτε χρειάζεται, αλλά πάντα με το σωστό αντιψυκτικό. Τα Ιαπωνικά μοντέλα συνήθως παίρνουν G11, τα Ευρωπαϊκά G12, ενώ τα πιο καινούργια μοντέλα παίρνουν G13. Για να σιγουρευτούμε όμως για το τι ακριβώς χρειάζεται το δικό μας αμάξι, θα πρέπει να ρωτήσουμε τον μηχανικό μας ή να διαβάσουμε το βιβλίο του κατασκευαστή.

Πάνω από όλα όμως, καλό θα είναι να μην βάζουμε νερό από τη βρύση όπως πολλοί κάναμε μέχρι σήμερα, διότι καταστρέφουμε το αμάξι μας, έχει πολύ μικρότερο σημείο πήξης και βρασμού και τα άλατα που έχει καταστρέφουν το ψυγείο μας και τη κυκλοφορία ψυκτικού.

Τοπική βαφή πριν να είναι αργά

Τον χειμώνα η υγρασία αυξάνεται και οι φθορές μαζί με αυτην. Η τοπική βαφή είναι η ιδανική λύση για την κάλυψη όποιας φθοράς του Χειμώνα και έχει πλεονεκτήματα που δεν περνούν απαρατήρητα. Αρχικά, τις περισσότερες φορές, το αυτοκίνητο επισκευάζεται και παραδίδεται την ίδια μέρα. Το κόστος είναι χαμηλό, αφού η βαφή αφορά μόνο το σημείο ζημίας - επισκευής. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται υδατοδιάλυτα υλικά, νέα τεχνολογίας, που εξασφαλίζουν ποιοτικό αποτέλεσμα, παρόμοιο με αυτό του κατασκευαστή. Τέλος, η διαδικασία διασφαλίζει τη διατήρηση της αξίας του αυτοκινήτου σας, χωρίς να αφήνουμε περιθώρια στις ζημιές του χειμώνα να εξαπλωθούν σε καταστροφικό σημείο.

Bonus Check List

Τοποθέτηση καλυμμάτων ✔

Αντηλιακές μεμβράνες ✔

Λίπανση πλαστικών-τσιμουχών ✔

Ψυκτικό υγρό και freon ✔

Πόσιμο νερό ✔

Νέα μάκτρα υαλοκαθαριστήρων ✔

Καθαριστικό Παρμπρίζ ✔

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας