Flash ή Alarm?

Flash ή Alarm?

Flash ή Alarm?

Πότε να χρησιμοποιούμε το Flash και πότε το Alarm κατά την οδήγηση;

Οι περισσότεροι οδηγοί δυσκολευόμαστε να επιλέξουμε μεταξύ flash και alarm, όταν οδηγάμε, με αποτέλεσμα να κάνουμε λανθασμένη χρήση. Ο κύριος λόγος είναι πως θεωρούμε ότι το flash αρκεί για να στρίψουμε, ενώ το alarm καλύπτουν όλα τα άλλα.

Η διαφορά μεταξύ Flash και Alarm

Χρησιμοποιούμε το flash για διάφορους λόγους που έχουν σχέση με τις κινήσεις του οχήματός μας. Από την άλλη πλευρά τα alarm, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θεωρούνται τα φώτα έκτακτης ανάγκης.

Πότε χρησιμοποιούμε το Flash;

Ως οδηγοί είμαστε υποχρεωμένοι να ανάβουμε το flash και να το διατηρούμε ανοιχτό, μέχρι να ολοκληρώσουμε στροφή, ελιγμό, προσπέραση, στάση και στάθμευση. Πάντα πρέπει να χρησιμοποιείται το flash στην κατεύθυνση προς την οποία επιθυμούμε να κάνουμε κίνηση. Αυτό ισχύει και για το παρκάρισμα, το οποίο κάνουμε από συνήθεια με alarm.


Πότε χρησιμοποιούμε τα Alarm;

Οι περισσότεροι οδηγοί στην Ελλάδα, αν όχι όλοι, τα ανάβουμε, όταν θέλουμε να διεκδικήσουμε μία θέση parking. Στην πραγματικότητα όμως τα alarm πρέπει να χρησιμοποιούνται μονάχα, όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη και πρέπει να σταματήσουμε. Με αυτό τον τρόπο οι πίσω οδηγοί προειδοποιούνται, ώστε να μειώσουν αντίστοιχα ταχύτητα και να μας προσπεράσουν από τα αριστερά, χωρίς να κινδυνεύσουν από το δικό μας όχημα.

Στην Ελλάδα βέβαια έχει επικρατήσει να ανάβουμε alarm για να παρκάρουμε. Το πιο πιθανό είναι αν πάμε να παρκάρουμε στη μία πλευρά του δρόμου με τη χρήση του αντίστοιχου φλας να μη μπορέσουμε, γιατί ο οδηγός του πίσω οχήματος θα νομίσει ότι θέλουμε να στρίψουμε στο τέλος του δρόμου και όχι να παρκάρουμε. Η σωστή όμως ένδειξη, σύμφωνα με τον ΚΟΚ, όταν θέλουμε να παρκάρουμε είναι να βγάλουμε φλας.



Πηγή anytime.gr

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας