Chaos: Το ελληνικό υπεραυτοκίνητο. (+Video)

Chaos: Το ελληνικό υπεραυτοκίνητο. (+Video)

Chaos: Το ελληνικό υπεραυτοκίνητο. (+Video)

Τι είναι το Chaos, ποιος είναι ο Σπύρος Πανόπουλος και τι είναι τα Hypercar

Μέχρι σήμερα έχουμε δει κάποια τμήματα του Chaos, του ελληνικού οχήματος με τους 3.000 ίππους που έχει δημιουργήσει αίσθηση. Αλλά τι είναι το Chaos, ποιος είναι ο Σπύρος Πανόπουλος και τι είναι τα Hypercar; Η εταιρία Spyros Panopoulos Automotive που ετοιμάζει, αυτό το εκπληκτικό αμάξι μας έχει δώσει τις απαντήσεις.

Τι είναι Hypercar, Supercar και Ultracar;

Έχουμε ακούσει πολλά γι' αυτά τα είδη οχημάτων αλλά πόσο καλά γνωρίζουμε τι είναι;

Supercar, λοιπόν, θεωρούνται υψηλής απόδοσης αυτοκίνητα, ενώ Hypercar είναι τα πιο γρήγορα παγκοσμίως. Οχήματα αυτού του είδους είναι εντελώς διαφορετικά από τα οχήματα μέσης καθημερινής μετακίνησης, είτε μιλάμε για συμβατικά είτε της σειράς Supercar. Οι μεγάλες διαφορές Supercar / Hypercar είναι ο σχεδιασμός, η απόδοση και η σπανιότητα. Ένα Supercar είναι όχημα παγκόσμιας κλάσης, αλλά ένα Hypercar ωθεί τα όρια του δυνατού και παράγεται σε περιορισμένο αριθμό, δηλαδή οι κατασκευαστές δεν βγάζουν γραμμή παραγωγής από αυτά και κυκλοφορούν ελάχιστα που διατίθενται προς αγορά ή ενοικίαση. Τα αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης στον κόσμο έχουν εκπληκτικά σχέδια. Η ποιότητα κατασκευής είναι επίσης ένας παράγοντας που διαφοροποιεί ένα Hypercar από ένα σπορ αυτοκίνητο και ένα Supercar, αν και ένα υψηλής απόδοσης Hypercar προορίζεται να σχεδιαστεί με κομψότητα για υψηλές ταχύτητες. Σχετικά με το κόστος, είναι ακριβά καθώς κατασκευάζονται με κορυφαίο ποιοτικό πρότυπο για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών. Όταν ακούμε τον όρο Hypercar, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ένα όχημα με τις κορυφαίες επιδόσεις του πλανήτη. Για το Chaos μάλλον απαιτείται ένας νέος όρος επειδή γεννιέται μια νέα κατηγορία, εκείνη του Ultra-car. Το Chaos ξεπερνά κάθε άλλο όχημα.

Ο δημιουργός

Ο Σπύρος Πανόπουλος από πολύ μικρή ηλικία, αγάπησε τη τεχνολογία και τα αυτοκίνητα με υψηλές ταχύτητες. Οι σπουδές του αφορούσαν τον προγραμματισμό υπολογιστών και την ανάπτυξη εφαρμοσμένων λύσεων, τόσο λογισμικού όσο και υλικού. Το 1997 ίδρυσε την εταιρεία του με έδρα την Ελλάδα και το 1998 απέκτησε το πρώτο του δυναμόμετρο αυτοκινήτου, το οποίο βοήθησε στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού και υλικού. Πολύ σύντομα είχε μεγάλες επιτυχίες στους χώρους του ράλι, στους αγώνες αναρρίχησης, ταχύτητας και dragster καθώς και μοτοσυκλέτες, που προσέφερε αναβαθμίσεις απόδοσης καθώς και νίκες. Είναι οδηγός αγωνιστικού αυτοκινήτου, που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ επιτάχυνσης με ένα αυτοκίνητο που έχει αναπτυχθεί φυσικά από τον ίδιο. Κατέχει επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ για την απόδοση ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η ιδέα του Ultra-Hyper car

Έχοντας ήδη αναπτύξει ανταλλακτικά και τεχνολογίες για τα περισσότερα αυτοκίνητα παραγωγής, σπορ αυτοκίνητα και υπερ-αυτοκίνητα, το 2019 αποφάσισε να κατασκευάσει το αποκλειστικά δικό του αυτοκίνητο από το μηδέν. Στόχος του είναι να αλλάξει τη σκηνή του αυτοκινήτου και την έννοια γρήγορη οδήγηση, κατασκευάζοντας ένα αυτοκίνητο πιο προηγμένο από οποιοδήποτε άλλο. Το όραμα εντυπωσιάζει κάθε λάτρη του αυτοκινήτου και της ταχύτητας, από έναν απλό οδηγό ως έναν οδηγό αγωνιστικού αυτοκινήτου. Ταχύτερα από οτιδήποτε παράγεται τώρα, πιο προηγμένο σε όλους τους τομείς, με νέες τεχνολογίες και καινοτόμα υλικά, το Chaos θα κάνει τον μισό χρόνο συγκριτικά όχι μόνο από ένα Supercar αλλά ακόμη και από τα Hypercar. Η οδήγηση του θα απαιτεί από τον οδηγό να έχει ειδικές δεξιότητες οδήγησης και εξαιρετική αντίληψη του χώρου, προκειμένου να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του οχήματος.

Το Χάος

Αυτό το όχημα, που πλέον έχει ξεπεράσει την κατηγορία τον υπερ-αυτοκινήτων, παρόλο που ο κόσμος το ονομάζει Hypercar έχει κινητήρα V-10, σχεδόν 4000 cc (κυβικών) 3.000 ίππων με 12.000 στροφές ανά λεπτό, 20 Μπεκ με τους 10 να δίνουν μέσο ψεκασμό, 40 βαλβίδες, Εκκεντροφόρους αξονες από τιτάνιο, κεραμικά τρισδιάστατα τυπωμένα έμβολα & ράβδοι από ανθρακονήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν γύρω από το Chaos, όλα τα εξαρτήματα είναι τιτανίου και κεραμικών σύνθετων τροχών στροβίλου. Κιβώτιο ταχυτήτων: Ταχύτητα διπλού συμπλέκτη 8 ταχυτήτων, σύστημα τετρακίνησης, τυπωμένα με τιτάνιο και μαγνήσιο 3D.

Η Οδήγηση

Σε συνέντευξη του ο κύριος Πανόπουλος ανέφερε “Το εσωτερικό θα έχει κουμπιά στην κεντρική κονσόλα. Ωστόσο, θα υπάρχει και η επιλογή φωνητικών εντολών για την διαχείριση φορητών συσκευών και Multimedia. Ο επιλογέας ταχυτήτων θα είναι ψηφιακός.

Οι προβολές δεδομένων μπορεί να πραγματοποιούνται και από ειδικά γυαλιά προβολής. Εφόσον ο οδηγός της επιλέξει την επαυξημένη πραγματικότητα μόνο σε απεικόνιση και όχι διαδραστική μπορεί να χειρίζεται το αυτοκίνητο σαν ένα απλό αυτόματο αυτοκίνητο με τις επιλογές P-R-N-D και Μanual, όπου θα έχει στο τιμόνι τις ταχύτητες. Η επαυξημένη πραγματικότητα επιτρέπει την προβολή ενός φυσικού περιβάλλοντος, με την προβολή πληροφοριών αλλά και εικονικών προσώπων ή χώρων σχεδιασμένων μέσα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο συνδυασμός της κάμερας με το σύστημα GPS, επιτρέπουν την προβολή επιπλέον πληροφοριών για ένα γεωγραφικό σημείο, διαμορφώνοντας ένα τελικό αποτέλεσμα που περιέχει πληροφοριακά περισσότερα στοιχεία. Επίσης, παρέχονται πληροφορίες που περιλαμβάνουν κείμενα, ήχους και video και αφορούν τη συγκεκριμένη γεωγραφική θέση που βρίσκεται ο χρήστης και κατευθύνεται το αυτοκίνητο.

Video:
ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας