Αντίο lockdown: επιστροφή στην κανονικότητα με οδική ασφάλεια!

Αντίο lockdown: επιστροφή στην κανονικότητα με οδική ασφάλεια!

Αντίο lockdown: επιστροφή στην κανονικότητα με οδική ασφάλεια!

Η εστίαση άνοιξε, η απαγόρευση κυκλοφορίας διαμορφώθηκε και εσύ είσαι έτοιμος να πάρεις και πάλι το αυτοκίνητό σου με υπευθυνότητα και χωρίς αλκοόλ.


Η ζωή μας επιστρέφει σταδιακά στην μετά-κορονοϊού «κανονικότητα», καθώς οι εμβολιασμοί αυξάνονται και οι τελευταίες απαγορεύσεις του lockdown αίρονται. Η εστίαση άνοιξε, η απαγόρευση κυκλοφορίας διαμορφώθηκε (μέχρι να εξαλειφθεί εντελώς) και εσύ είσαι έτοιμος να πάρεις και πάλι το αυτοκίνητό σου με κατεύθυνση, (επιτέλους!) διαφορετική από αυτή της δουλειάς ή του σπιτιού σου.

Βόλτες, εκδρομές, παραλίες, θερινά σινεμά, ακόμα και το αγαπημένο σου γυμναστήριο είναι έτοιμα να σε υποδεχτούν. Η κίνηση στους δρόμους επιστρέφει και πάλι στα συνηθισμένα της επίπεδα, ενώ όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι τόσο περισσότερο θα αυξάνεται.

Η στιγμή που θα επιστρέψεις στο αγαπημένο σου στέκι έφτασε! Πόσα, όμως, ποτηράκια μπορείς να πιεις και μετά να οδηγήσεις; Ε, θέλει και ρώτημα; Κανένα!

Οι συμβουλές όπως «ένα ποτήρι νερό για κάθε καραφάκι ρακή» ή «κανένα φρουτάκι μαζί με το ουίσκι», ξέρεις πολύ καλά ότι είναι «μπακαλίστικες». Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί. Προφανώς το νερό κάνει καλό, όπως και η συμβουλή να μην πίνεις ποτέ με άδειο στομάχι, όμως αυτά δεν είναι αρκετά για να πιάσεις το τιμόνι.

Τι θα πρέπει να κάνεις για να μειώσεις τους κινδύνους;

  • Επίλεξε ένα μαγαζί κοντά στο σπίτι σου. Έτσι δε θα χρειαστεί να πάρεις το αυτοκίνητο, ρισκάροντας αν πιεις λίγο παραπάνω.
  • Σε περίπτωση που πάρεις το αυτοκίνητο, ένας «τυχερός» από την παρέα δε θα πρέπει να καταναλώσει καθόλου αλκοόλ και θα αναλάβει να οδηγήσει και να επιστρέψει με ασφάλεια την παρέα στο σπίτι.
  • «Εμείς, όμως, θέλουμε να πιούμε όλοι και να πιούμε στο αγαπημένο μας στέκι που δε βρίσκεται και τόσο κοντά». Και πάλι υπάρχει λύση. Χρησιμοποιείστε τα ΜΜΜ ή ταξί. Άφοβα και χωρίς κανένα ρίσκο.

Μην ξεχνάς, κάποιος που βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, εκτός από μειωμένες ικανότητες και αντανακλαστικά, έχει και υπερβολική αυτοπεποίθηση, πιστεύει εκείνη τη στιγμή πως μπορεί να κάνει τα πάντα. Οι επιπτώσεις του αλκοόλ στον οργανισμό μας καθιστούν πολύ επικίνδυνη την οδήγηση καθώς:

  • Μειώνονται τα αντανακλαστικά.
  • Αυξάνεται η πιθανότητα ατυχήματος, αφού οι αποστάσεις από τα άλλα οχήματα και εμπόδια δεν εκτιμάται σωστά.
  • Μειώνεται η πλευρική όραση.
  • Υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις και ικανότητές μας.

Η κατανάλωση αλκοόλ ευθύνεται για το 25% των θανατηφόρων τροχαίων στην Ευρώπη, με τα περισσότερα να συμβαίνουν σε άτομα κάτω των 40 ετών, κυρίως τα ξημερώματα της Κυριακής (αναμενόμενο, έτσι;).

Φυσικά, οι οδηγοί ξέρετε πως δεν φταίει μόνο το αλκοόλ. Όσο περισσότερα οχήματα βρίσκονται στο δρόμο, τόσο περισσότερος εκνευρισμός υπάρχει από όλους με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα λάθη.

Το lockdown τελειώνει, ελπίζουμε μια και καλή! Όμως τα προβλήματα και οι κίνδυνοι στους ελληνικούς δρόμους, που είχαν αισθητά μειωθεί τον τελευταίο χρόνο, επιστρέφουν. Εμείς, όμως, έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Και θα το κάνουμε, διότι η ζωή δεν είναι λαμαρίνες και δεν έχει κόστος, για χάρη εκείνων που μας περιμένουν πίσω στο σπίτι.

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας