5 tips για ένα καλύτερο αυτοκίνητο

5 tips για ένα καλύτερο αυτοκίνητο

5 tips για ένα καλύτερο αυτοκίνητο

5 Tips για ένα καλύτερο αμάξι. Γιατί πάνω από όλα είναι η ασφάλεια σας!

Το αυτοκίνητο μας χρειάζεται διαρκή φροντίδα για να είναι ασφαλές, όμορφο και αποδοτικό. Η AUTOTRAK σας δίνει 5 συμβουλές για να διατηρήσετε το αυτοκίνητο σας σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.


Νο1: Αντλία καυσίμου

Κάτι που ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουν, κι όμως είναι ζωτικής σημασίας για το αμάξι μας, είναι ότι πάντα πρέπει στο ρεζερβουάρ να έχουμε τουλάχιστον το ¼ της χωρητικότητάς του. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, για να μην “ζορίζεται” - “κολλήσει” η αντλία καυσίμου και για να μην “μείνουμε” ποτέ στον δρόμο, καλό θα ήταν να φροντίζουμε να ελέγχουμε συχνά τη ποσότητα καυσίμου πριν ανάψει η λυχνία.

Νο2: Κέρωμα και κουκούλα

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία το καλοκαίρι φθείρουν το χρώμα και αλλοιώνεται η τελική στρώση βερνικιού. Τα περιττώματα πτηνών, ειδικά τους θερινούς μήνες που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και η λαμαρίνα “καίει”, αν έχουν επικαθίσει, ψήνονται μαζί με το βερνίκι και το χρώμα του οχήματος, με αποτέλεσμα να μένουν στάμπες και η επιφάνεια να γίνεται θολή. Κατά περίπτωση, μπορεί να επισκευαστεί το σημείο με γυάλισμα ή μπορεί να χρειαστεί βάψιμο. Επίσης το ρετσίνι των δέντρων, είναι μια απειλή που προκαλεί εξίσου σοβαρή ζημιά. Καλό θα ήταν να μη μένει καμία εργασία ημιτελής ειδικά σε ότι αφορά το “μπάλωμα” και τη βαφή. Διαφορετικά μπορεί να υπάρξει διάβρωση του μετάλλου η οποία μπορεί να επεκταθεί και αυτό δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα με τη πάροδο του χρόνου.

Η πρόληψη είναι φίλος του αυτοκινήτου μας, μια καλής ποιότητας κουκούλα είναι πάντα χρήσιμη και προλαμβάνει τέτοιου είδους φθορές.


Νο3: STOP is more

Όταν το αυτοκίνητο παραμένει ακινητοποιημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, η μπαταρία εξασθενεί, τα λάστιχα χάνουν σιγά σιγά τον αέρα τους και θα «κάτσουν» στο σημείο που πατάνε. Επιπλέον, οι σωληνώσεις του air condition ξεραίνονται και όλα τα υγρά του αυτοκινήτου οξειδώνονται με αποτέλεσμα να έχουμε φθορές.

Καλό θα ήταν λοιπόν, αν αφήνουμε το αμάξι μας σε ακινησία για αρκετό χρονικό διάστημα, πριν κάνουμε την πρώτη μας βόλτα, να ελέγξουμε τα νερά, τα λάδια, τον αέρα των ελαστικών. Για τη μπαταρία προτείνεται η προθέρμανση του αυτοκινήτου πριν ξεκινήσουμε. Αφού τελειώσουμε τον έλεγχο, επισκεπτόμαστε άμεσα το συνεργείο για περαιτέρω εξειδικευμένους ελέγχους από τους τεχνικούς.

Νο4: Προσοχή στις λακκούβες!

Οι λακκούβες πολύ συχνά είναι η αιτία φθοράς των ελαστικών και του συστήματος διεύθυνσης (αμορτισέρ κτλ). Οι κραδασμοί μεταφέρονται στο τιμόνι με κίνδυνο να χάσουμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ενώ μαζί μας “υποφέρουν” φυσικά και οι αναρτήσεις. Για αυτό προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις λακκούβες, φυσικά με προσοχή και έλεγχο για τυχόν διερχόμενα αυτοκίνητα. Αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε μια λακκούβα, τουλάχιστον ας πέσουμε μέσα με όσο το δυνατόν χαμηλότερη ταχύτητα. Αυτό φυσικά μειώνει τις φθορές και την επικινδυνότητα του να χάσουμε τον έλεγχο του αμαξιού μας.

Νο5: Last but not least

Ο σωστός καθαρισμός του παρμπρίζ παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην καλή ορατότητα και γι' αυτό πρέπει να διαλέγουμε πάντα υαλοκαθαριστήρες καλής ποιότητας αλλά και να τους αντικαθιστούμε αμέσως μόλις αρχίζουν να φθείρονται. Αντικατάσταση αυτών συστήνεται κατά τους βροχερούς μήνες και όχι την καλοκαιρινή περίοδο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Προσέξτε όταν σε ορισμένες περιπτώσεις φθείρεται ένας από τους δύο υαλοκαθαριστήρες, λόγω αέρα ή κάποιων σωματιδίων ή βρωμιάς. Τέλος, είναι σημαντικό να υπάρχει πάντα υγρό στους υαλοκαθαριστήρες και φυσικά όχι νερό από τη βρύση. Όπως και η καλή κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων, έτσι και το υγρό τους συμβάλλει σε μια άνετη και ασφαλή οδήγηση.



The way you drive, is the way you act, be nice and be careful.



ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας