5 βήματα για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά ένα τροχαίο ατύχημα και να αποζημιωθείς

5 βήματα για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά ένα τροχαίο ατύχημα και να αποζημιωθείς

5 βήματα για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά ένα τροχαίο ατύχημα και να αποζημιωθείς

H ψυχραιμία και οι σωστές κινήσεις που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος, αποτελούν την καταλληλότερη συνταγή για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε και αν συμβεί στο δρόμο.

Οι καθημερινές μετακινήσεις με το όχημά μας ελλοχεύουν αρκετούς κινδύνους, ειδικά στην πόλη του Ηρακλείου όπου καταγράφονται εκατοντάδες ατυχήματα σε ετήσια βάση. Το άγχος, η κούραση, η κίνηση και οι κακοφτιαγμένοι δρόμοι μπορούν μέσα σε μια στιγμή να μας φέρουν αντιμέτωπους με μια απρόσμενη κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, η ψυχραιμία και οι σωστές κινήσεις που πρέπει να κάνουμε, αποτελούν την καταλληλότερη συνταγή για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε και αν συμβεί στο δρόμο.

Βήμα 1ο: Βγάλε φωτογραφίες της αρχικής θέσης των οχημάτων!

Εάν το ατύχημα έλαβε μέρος σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας θα πρέπει να μεταφερθούν σε ασφαλή σημείο για να μην κινδυνεύσει κανένα διερχόμενο όχημα. Πριν συμβεί αυτό, και εφόσον έχετε τοποθετήσει το τρίγωνο κινδύνου, είναι σημαντικό να τραβήξουμε φωτογραφίες των αρχικών θέσεων των οχημάτων και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Οι φωτογραφίες μπορούν να τραβηχτούν ακόμη και από ένα κινητό τηλέφωνο, ωστόσο βεβαιωθείτε πως είναι όσο πιο καθαρές γίνεται. Είναι πολύτιμες καθώς βοηθούν στο να εκτιμηθεί η υπαιτιότητα του ατυχήματος αλλά και η έκταση της ζημιάς.

Βήμα 2ο: Μετακινήστε τα εμπλεκόμενα οχήματα σε ασφαλές μέρος!

Σε περίπτωση που το ατύχημα συνέβη σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ή σε σημείο που δεν υπάρχει καλή ορατότητα (π.χ. πάνω σε κάποια στροφή) τα δύο ή περισσότερα οχήματα - που ενεπλάκη στο ατύχημα – πρέπει να μεταφερθούν σε σημείο που επιτρέπουν την ασφαλή διέλευση άλλων διερχόμενων αυτοκινήτων.

Βήμα 3ο: Κάλεσε τους αρμόδιους για την καταγραφή του ατυχήματος!

  • Φροντίδα ατυχήματος
    Αν υπήρξατε προνοητικοί και συμπεριλάβατε στο συμβόλαιό την προαιρετική φροντίδα ατυχήματος, μπορείτε να καλέσετε για να γίνει το συντομότερο η καταγραφή της δήλωσης ατυχήματος και μεταφορά στο συνεργείο της επιλογής σας. Το τηλέφωνο της κάλυψης Φροντίδας Ατυχήματος αναγράφεται σε εμφανές σημείο στο ασφαλιστήριο του οχήματός σας.
  • Τροχαία
    Αν υπάρχει διαφωνία για τις συνθήκες του ατυχήματος ή/και τραυματισμός, ή εφόσον το άλλο εμπλεκόμενο όχημα είναι ανασφάλιστο, πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η τροχαία, ούτως ώστε να γίνει καταγραφή του συμβάντος και καταγραφή της υπαιτιότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν ισχύει η κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα.
  • Ασφαλιστική
    Αν δεν διαθέτετε Κάλυψη Φροντίδα Ατυχήματος, επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας! Σε περίπτωση που δεν περιλαμβάνεται η παραπάνω κάλυψη στο συμβόλαιο σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική εταιρεία ώστε να δώσετε πληροφορίες και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Βήμα 4ο: Μεταφορά οχήματος σε συνεργείο!

Αν το όχημα έχει εμπλακεί σε ένα σοβαρό τροχαίο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί, εφόσον έχετε προβεί στις ανωτέρω ενέργειες και έχετε πάρει τα στοιχεία των οχημάτων που έχουν εμπλακεί στο ατύχημα, ήρθε η στιγμή να μεταφέρετε το όχημά σας στο συνεργείο. Συνήθως η φροντίδα ατυχήματος ή η ασφαλιστική σας, θα αναλάβουν την μεταφορά, ωστόσο σε περίπτωση που το συμβόλαιο δεν συμπεριλαμβάνει αυτήν την παροχή, η AutoTrak είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο. Θα παραλάβει το όχημα σας από το σημείο που επιθυμείτε και θα το μεταφέρει δωρεάν στο συνεργείο της για αξιολόγηση.

Σε αυτήν την περίπτωση εμείς αναλαμβάνουμε να καλέσουμε στον αριθμό που σας έχει δώσει η ασφαλιστική σας ώστε να κλείσουμε ραντεβού με πραγματογνώμονα, ο οποίος θα εκτιμήσει το κόστος των υλικών ζημιών που προέκυψαν από το ατύχημα. Στη συνέχεια θα υποβάλει έκθεση πραγματογνωμοσύνης στο διακανονιστή που χειρίζεται την υπόθεση.

Βήμα 5ο: Παραλάβετε όχημα αντικατάστασης έως ότου επισκευαστεί το όχημά σας.

Μην ανησυχείς! Καμία είδους επισκευή δεν θα γίνει μέχρι να αξιολογήσει το όχημα πραγματογνώμονας! Εφόσον η έκθεση ολοκληρωθεί ή υπάρχει φιλικός διακανονισμός και η αντίπαλη ασφαλιστική δώσει έγκριση, θα προχωρήσουμε στην επισκευή της ζημιάς που έχει υποστεί το όχημά σας.

Για να σας διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο και επειδή καταλαβαίνουμε πως η παραμονή του οχήματός σας στο συνεργείο μπορεί να σας βγάλει από το πρόγραμμα και να δυσκολέψει τις απαραίτητες μετακινήσεις σας, θα σας παρέχουμε όχημα αντικατάστασης εντελώς δωρεάν μέχρι να επισκευαστεί το όχημά σας.

Μετά το τέλος της επισκευής μπορείτε να το παραλάβετε από το συνεργείο μας ή να το μεταφέρουμε στην τοποθεσία σας εντελώς δωρεάν.

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015

Γραπτή Εγγύηση

Γραπτή Εγγύηση

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας

Παραλαβή & Παράδοση στο χώρο σας