Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και παγίδες

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και παγίδες

Στην συνέχεια δύνονται τα βήματα για τον έλεγχο των πραγματικών χιλιομέτρων ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με την χρήση ή και χωρίς την χρήση τεχνικών μέσων και διαγνωστικών.

pagides img1

Βήματα ελέγχου

Βήμα 1ο - Έλεγχος μέσα από το επίσημο δίκτυο της αντιπροσωπεία

  • Καταγράφετε το πλαίσιο του αυτοκινήτου και ελέγχετε μέσω επίσημης αντιπροσωπείας ή ενός εξουσιοδοτημένου συνεργείου το ιστορικό του αυτοκινήτου μέσα από παλαιότερες διελεύσεις.
    Πιθανές θέσεις του αριθμού πλαισίου
    Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να δείτε μέσα από το ιστορικό συντήρησης του αυτοκινήτου πότε έχει κάνει service το συγκεκριμένο αυτοκίνητο καθώς και πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει κατά τις διελεύσεις του από οποιοδήποτε συνεργείο του επίσημου δικτύου.
  • Προσκομίζετε το ίδιο το αυτοκίνητο σε ένα συνεργείο με κατάλληλο διαγνωστικό εξοπλισμό ή μέσω επίσημης αντιπροσωπείας και ελέγχετε για τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου.

Βήμα 2ο - Έλεγχος του ιστορικού μέσω διαδικτύου

Ο Έλεγχος του ιστορικού του οχήματος μπορεί να γίνει μέσω διαδικτύου με την χρήση του αριθμού πλαισίου. Στο διαδίκτυο υπάρχουν σήμερα διάφορες βάσεις δεδομένων, (αναφέρουμε μερικές παρακάτω) και σε αυτές είναι καταγεγραμμένα χιλιάδες αυτοκίνητα.

Εάν υπάρχει διαθέσιμο το ιστορικό του αυτοκινήτου με το συγκεκριμένο πλαίσιο μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τις εργασίες επισκευής και συντήρησης που έχουν γίνει στο αυτοκίνητο και τα αντίστοιχα καταγεγραμμένα χιλιόμετρα.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι βάσεις αυτές δεδομένων αφορούν κυρίως οχήματα που προέρχονται από αγορές του εξωτερικού.

pagides autoDNA web img

Δικτυακή βάση: www.autodna.com

pagides carfax web img

Δικτυακή βάση: www.carfax.eu

pagides vehicle web img

Δικτυακή βάση: www.vehiclehistory.com

Στις παραπάνω βάσεις μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για το ιστορικό του οχήματος εφόσον αυτό είναι καταχωρημένο.

Βήμα 3ο - Από τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων/ Κ.Τ.Ε.Ο

Τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων/ Κ.Τ.Ε.Ο παρέχουν δωρεάν τη δυνατότητα εκτύπωσης όλων των διελεύσεων που έχει πραγματοποιήσει το όχημα από τη πρώτη μέρα κυκλοφορίας του. Μπορείτε λοιπόν να ζητήσετε πληροφορίες και από τα ΚΤΕΟ αφού εκτός των άλλων στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου καταγράφονται και τα χιλιόμετρα που γράφει το κοντέρ την ημέρα διέλευσης του αυτοκινήτου.

Βήμα 4ο - Από τον ασφαλιστικό φάκελο του αυτοκινήτου

Αν γνωρίζετε την ασφαλιστική πορεία του αυτοκινήτου, άτυπα μπορείτε να πληροφορηθείτε ιστορικά στοιχεία του αυτοκινήτου που αφορούν κυρίως τρακαρίσματα του οχήματος και εφ όσον αυτά υπάρχουν. Διαδικασία όχι εύκολη μιας και τα στοιχεία αυτά δεν είναι προσπελάσιμα σε όλους.

pagides img3

Σε κάθε δελτίο τεχνικού ελέγχου αναγράφονται εκτός των άλλων τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου.

Iso 2008
Iso 2008
Iso 2008